Proiectul are ca scop informarea atât a populaţiei, cât şi a voluntarilor implicaţi activ asupra Drepturilor Omului, respectarea Drepturilor şi Libertăţilor Fundamentale ale acestuia, fără deosebire de rasă, sex, limbă sau religie.
Drepturile Omului sunt fundamentul de la care poate exista o societate în ziua de azi. Prin Organizaţia Naţiunilor Unite aceste drepturi sunt garantate fiecărei persoane. Aceasta a fost înfiinţată pe 24 octombrie 1945. Deşi sunt mai bine de 60 de ani de la crearea acestui “stâlp” al societăţii contemporane, abuzurile nu încetează să apară.
Speranţa stă în noile generaţii, în cei care pot schimba ceva. Dacă nu pentru întreaga populaţie, măcar pentru ei personal. Este necesar ca orice tânăr să ştie ce drepturi are ca cetăţean al unei naţiuni membră a ONU. Abuzuri masive au loc în fiecare colţ al planetei, de la formele moderne de sclavism, până la conflicte armate ce duc la moartea a mii de oameni.
Prin proiectul „Let’s Get to Know Human Rights!” ne propunem să aducem la cunoştinţă liceenilor ce calităţi au ca urmare a existenţeti Cartei ONU dar şi faptul că nici o abatere nu este normală. Vom încerca să purtăm o conversaţie liberă asigurând cadrul necesar pentru ca elevii să înţeleagă drepturile fundamentale ale omului, să – şi dezvolte cunoştinţele despre democraţie pentru a o înţelege mai bine, să înţeleagă punerea în practică a drepturilor omului atât în viaţa lor, cât şi în viaţa altora.
Prin educaţia pentru Drepturile Omului elevii pot dobândi un larg sistem de valori, incluzând: respectul pentru diversitate, respectul pentru adevăr, corectitudinea, dreptatea, demnitatea umană şi libertatea de expresie.